Orosz propagandisták típusai

Jan 6, 2023 - 17:19
Orosz propagandisták típusai

A komcsi
Szerinte Oroszország igazi kommunista állam, aki megvédi a kisembert a gonosz nyugati nagytőkéstől. Fogalma sincs a világról, amiben él. 

A balos antifasiszta
Szerinte ha egy országnak problémája van a szélsőjobbal (ahogy nagyon sok országnak van), akkor már az egész társadalom és a kormánya is fasiszta. Ignorálja az ennek ellentmondó felméréseket vagy azt, hogy Oroszországban legalább ennyi fasiszta van. De nagyon okosnak hiszi magát.

A jobboldali
Igazán bejön neki az orosz fasizmus. Vonzódik az ultramacsó, rasszista, szexista orosz militarista kultúrához. Azt nem fogja fel, hogy az orosz hadsereg milyen rossz. Általában homofób. Igazi seggfej.

Az ellenkező
Majd ő maga "utána néz, mert nem bízik a mainstream médiában!" Attól érzi magát okosnak, ha az ellentétét mondja annak, amit a hírekben lát, de az orosz propagandát úgy nyeli, mint az isteni mannát. Szerinte birka vagy.

A békepárti
Szerinte a háború a NATO hibája. Ukrajnának meg kellene adnia magát, hogy véget vessen a "NATO proxy háborújának." Lesül az agya, ha megkérdezed tőle, hogy akkor is ezt mondaná-e, ha az ő országát tartanák megszállás alatt. Logika kikapcsolva.