Az orosz értékrend

Nov 20, 2023 - 19:52
Nov 20, 2023 - 20:38
Az orosz értékrend

Előléptetik azt a bírót, aki hét év büntetőtelepre ítélte Szása Szkocsilenkót, amiért háborúellenes feliratokra cserélte ki az árcédulákat a boltokban. Mindezt rögtön a büntetőügy után.

November 16-án a szentpétervári Vasziljostrovszkij Kerületi Bíróságon Okszana Demjaseva embertelen ítéletet hozott a Szása Szkocsilenkó ügyében. A bírónőt már másnap, november 17-én a szentpétervári bírák minősítő bizottsága magasabb pozícióra javasolta - nevezzék ki a Kalininszkij Kerületi Bíróság elnökhelyettesévé.  

Szása támogatói panaszt tettek a testületnél Demjasevára, és követelték, hogy ellenőrizzék a bírónőt az etikai normák betartása szempontjából. Demjasheva a tárgyalás során valóban bántalmazta a lányt. Nem jelentett be szüneteket, hogy gyógyszert vehessen be és egyen, de megfenyegette az ügyvédeit is.

Közben az ítélethozatal után az orvosok azt kérik, engedjék ki Szkocsilenkót a telepről.

Orvosok írták alá azt a nyílt levelet, amelyben felhívják a figyelmet Szása rossz egészségi állapotára, és kérik az "alkotmány kezesét", lépjen közbe. Az orvosok biztosak abban, hogy 5 pacifista árcédula nem éri meg, hogy a lányt lassan megöljék a rácsok mögött.

A nyílt levelet jelenleg 247-en írták alá, köztük Oroszország vezető onkológusai, sebészei, neurológusai, kardiológusai.